Adientella käytämme nykyisin yhä enemmän aikaa suorahakuun. Tämä on ollut vahva trendi jo monta vuotta – ja kehitys näyttää jatkuvan samalla tavalla. Teemme ns. puhtaita head-hunting toimeksiantoja, jolloin haemme ehdokkaita työpaikkaan, joka ei koskaan tule julkiseen hakuun. Suurin osa toimeksiannoistamme on kuitenkin ns. hybriidihakuja, jossa laadimme ilmoituksen tehtävästä, jonka julkaisemme eri kanavissa, ja sen lisäksi head-hunttaamme tehtävään henkilöitä. Suorahakua eli head-huntingia käyttämällä, varmistamme sen, että saamme tehtävään sopivia ehdokkaita.

Käytämme suorahakuun useita eri kanavia ja tietolähteitä – omia kontaktejamme, Adienten omaa CV-tietokantaaja nykyisin myös hyvin paljon LinkedIn:iä. Toimeksianto määrittelee sen, mikä kanava on paras juuri siihen hakuun. Nykyisin, kiitos internetin, tietoa ihmisistä löytyy valtavasti, ja tiedon hakeminen on yleensä huomattavasti helpompaa, kun Adienten alkuvuosina, jolloin leikkasimme talteen kaikki Kauppalehden nimitysuutiset, ja ylläpidettiin suorahakurekisteriä pöytälaatikossa.

Toivoisitko, että suorahakua tekevä konsultti – eli head-huntteri, löytäisi sinut? Olisitko kiinnostunut uudesta työpaikasta, tai kuulemaan paikoista, jotka eivät tule julkiseen hakuun?

LinkedIn on meille suorahakukonsulteille erinomainen head-hunting alusta. Ehdotuksia ja ohjeita siitä, mitä kannattaa omaan profiilinsa kirjoittaa, löytyy lukuisia blogeja. Joten sen sijaan, että kirjoitan yhden lisää, listaan alle lyhyesti ne asiat, jotka ovat omasta mielestäni tärkeitä:

Jos haluat, että suorahaku konsultti löytää sinut LinkedIn:istä, tarkista nämä asiat:  

  • Päivitä yhteystietosi, lisää henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ”Yhteystiedot”-kohtaan.
  • Lisää valokuvasi ja taustakuvan, niin profiilisi saa henkilökohtaisemman ulkoasun
  • Päivitä koulutuksesi ja työhistoriasi. Kerro mitä olet tehnyt eri tehtävissä. Etsimme usein profiileja hakusanoilla, joten muista lisätä sellaisia avainsanoja, jotka ovat olleet tärkeitä siinä tehtävässä, ja varsinkin sellaisia, jotka ovat tärkeitä niihin tehtäviin, joita tulevaisuudessa haluat tehdä.
  • Päivitä kielitaitosi ja mainitse vaan ne kielet, joita hallitset niin hyvin, että haluat käyttää niitä töissä.
  • Varmista, että olet listannut lisenssit ja sertifikaatit, joita sinulla mahdollisesti on. Nämä voivat olla haussa avainasemassa ja tärkeitä hakusanoja.
  • Kirjoita itsestäsi vapaamuotoisen tekstin ”About”-kohtaan. Tähän voit kirjoittaa kuka olet, mitä on tärkeätä sinulle jne. Tähän voit myös lisätä niitä hakusanoja, jotka eivät ole tulleet esille muualla profiilissasi.
  • Lue läpi ja tarkista kirjoitusvirheet ja että kaikki tärkeä on mukana.
  • Voit lisätä profiiliisi, että olet avoin vaihtamaan työpaikkaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Riittää hyvin, että sinun profiilisi on ajan tasalla ja että sinun yhteystietosi löytyvät – silloin sinä olet meille mielenkiintoinen!
  • LinkedIn:iä ei niinkään kannata ajatella Business Facebookina, jonne julkaistaan kaikenlaista höpöhöpöä, vaan Business Tinderinä, jossa tuot esille parhaimmat puolesi – kuka olet ja mitä voit tarjota, edustavan kuvan kera. Mutta asiallisesti ja ennen kaikkea rehellisesti.
  • Jos oman profiilin luominen tai päivittäminen tuntuu hankalalta tai vaikealta, moni mainos- tai viestintätoimisto auttaa näissä mielellään, joten kannattaa kysyä!

Mikäli olet kiinnostunut uusista tehtävistä, mutta emme ole vielä soittaneet sinulle, meihin voi myös aina olla yhteydessä ja kertoa minkä tyyppistä työpaikkaa etsit, jotta meillä on toiveesi tiedossa, sitten kun tämä, juuri sinulle täydellinen, työpaikka avautuu meillä! Paras tapa on liittyä Talent Communityymme ja lisätä siihen CV:si ja hakemuksesi, jossa kerrot minkälaista tehtävää haet. Liitä mukaan myös LinkedIn-profiilisi. Talent Commynityymme voit liittyä täältä: Liity Talent Communityymme

Mikäli tiedät, että haluaisit muutosta uraasi, mutta et tiedä vielä tarkkaan mitä haluaisit tai miten edetä omaa unelmaasi kohtaan, ota silloinkin yhteyttä – räätälöidään sinulle ”Kohti omaa unelmauraani” coaching-paketin, ja lähdetään yhdessä ottamaan selvää unelmastasi! Jos tämä kiinnostaa, ole meihin suoraan yhteydessä:

Erica Flinck-Härkönen, 040 510 7700, erica.flinck-harkonen@adiente.fi
Marika Högström-Andersson, 050 572 6439, marika.hogstrom-andersson@adiente.fi