Räätälöimme jokaisen toimeksiannon asiakkaan toiveiden mukaan

Kun Adiente perustettiin 2005, toiminta-ajatuksemme oli vuokrata sekä rekrytoida motivoituneita ja aikaansaavia kaupallisen tai teknisen alan ammattikorkea- ja korkeakouluopiskelijoita ja vastavalmistuneita asiakasyrityksillemme.

Vuodesta 2005 on kulunut jo jonkin verran aikaa, ja erikoistumisalueemme on samalla kehittynyt niin, että nykyään olemme erikoistuneet saman taustan oleviin henkilöihin, mutta eri uravaiheessa oleviin, aina opiskelijoista senioritason osaajiin.

Onnistunut rekrytointi koostuu monesta eri osa-alueesta. Adiente on sama asia kun Erica ja Marika: me olemme molemmat työskennelleet yrityksessä perustamisesta lähtien. Me työskentelemme molemmat asiakasvastuullisina konsultteina, ja meistä jompikumpi vastaa aina koko asiakkaan rekrytointiprosessista – ensimmäisestä asiakastapaamisesta sopimuksen allekirjoittamiseen, ja koko ketjusta siinä välissä. Tämä takaa asiakkaalle sen, että yksi henkilö on vastuussa koko prosessista. Hän on se, joka tapaa asiakkaan, sekä se, joka tapaa jokaisen ehdokkaan – jolloin tietoa ja toiveita ei hukata matkan varrella.

Onnistunut rekrytointi

Onnistuneeseen rekrytointiin vaaditaan osaavan rekrytointikonsultin lisäksi, että asiakasyritys haluaa ja ehtii sitoutua sekä osallistua prosessiin aktiivisesti. Me teemme pohjatyömme hyvin – tapaamme asiakkaan, perehdymme liiketoimintaan ja haluamme ymmärtää tulevan tehtävän sekä toivotun henkilöprofiilin mahdollisimman hyvin. Suunnittelemme rekrytointiprosessin yhdessä asiakkaan kanssa ja prosessin aikana olemme asiakkaaseen yhteydessä säännöllisesti, ja kerromme miten asiat etenevät.

Työpaikkailmoitukset

Kirjoitamme mielellämme jokaisesta työpaikasta työpaikkailmoituksen, joka julkaistaan sovituissa kanavissa. Meille on tärkeää, että teksti vastaa sekä asiakasyrityksemme arvoja, että haettavan tekijän profiilia mahdollisimman tarkasti. Teemme yhdessä mediasuunnitelman, ja käytämme mielellämme ilmoituksiin asiakasyrityksemme logo- ja kuvamateriaalia, oikeanlaisen mielikuvan luomiseksi. Tämä varmistaa sen, että tavoitamme oikean kohderyhmän. Samaa asiaa mahdollistaa myös some- ja digikanavien käyttö. Ilmoitushaku on kustannustehokas ja hyvin toimiva, varsinkin silloin kun tiedämme, että tehtävään on potentiaalisia työnhakijoita paljon.

Hybridihaku

Välillä on niin, että oikean profiilin hakijoita ei tule tarpeeksi vain julkaisemalla työpaikkailmoituksen. Nykyisin suorahakua ei käytetä ainoastaan haasteellisiin asiantuntija- tai johtotehtäviin, vaan yhä useammin ilmoitushakua täydennetään suorahakumenetelmin jo heti rekrytointiprosessin alussa – jolloin puhumme hybridihausta. Tämä on toimiva ja tehokas tapa hakea ehdokkaita. Molemmat komponentit ovat tässä tärkeitä. Suorahaulla tavoitamme oikean profiilin omaavia hakijoita ja työpaikkailmoituksella ehdokkaita, joita kiinnostaa työpaikan vaihto ja kyseessä oleva positio.

Suorahaku

Suorahaku tarkoittaa, että käytämme Adienten omia laajoja verkostoja ja rekrytointikanavia sopivien ehdokkaiden etsimiseen, asiakkaan kanssa määriteltyjen hakukriteerien perusteella. Kontaktoimme potentiaalisia ehdokkaita suoraan, jolloin saamme heidät kiinnostuneeksi uudesta tehtävästä, vaikka he eivät olisikaan aktiivisesti etsimässä uusia haasteita. Toimimalla näin haastavissa johto- tai asiantuntijatehtävähauissa, voimme varmistua siitä, että saamme tehtävään  kiinnostuneita hakijoita, josta yhdessä asiakkaan kanssa valitsemme sopivimman ehdokkaan tehtävään.

Haastattelut voidaan toteuttaa kasvotusten tai etänä

Rekrytointiprosessimme

Annamme täyden rekrytointitakuun kaikille rekrytointitoimeksiannoille. Tämä tarkoittaa, että mikäli rekrytoidun työntekijän työsuhde päättyy koeajan puitteissa, etsimme uuden henkilön samaan tehtävään veloituksetta.

Haluamme aina tavata asiakkaamme ja oppia tuntemaan sekä yrityksen että rekrytoivan esihenkilön, kuten myös yrityksen toimialan, jotta voimme varmistaa laadukkaan ja onnistuneen rekrytointiprosessin.

Rekrytointiprosessimme alkaa siis yhteisellä tapaamisella, mielellään asiakkaan luona. Keskustelemme yrityksistämme, toimintatavoistamme sekä rekrytoitavasta profiilista. Laadimme yhteistyösopimukset ja allekirjoitamme ne. Kirjoitamme tehtävästä myös työpaikkailmoituksen, jonka hyväksytämme asiakkaalla. Julkaisemme sen sovituissa rekrytointikanavissa ja aloitamme haun sovitulla tavalla.

Rekrytointiprosessin aikana haastatellemme sopivia hakijoita. Kaikki haastattelut ovat aina henkilökohtaisia, emmekä käytä ryhmähaastatteluja. Valitsemme ehdokkaista sopivimmat ja esittelemme heidät asiakasyrityksellemme. Asiakas haastattelee näiden joukosta valitsemansa ehdokkaat. Pidämme välipalaverin, jossa sovitaan mahdollisista tehtävistä ja/tai analyyseistä. Etenemme näiden kanssa sovitusti ja tarkistamme myös ehdokkaiden taustat. Asiakas haastattelee mahdollisesti vielä uudestaan ja tekee oman haastatteluprosessinsa jälkeen tarjouksen sopivimmalle ehdokkaalle. Työsopimuksen allekirjoittamisen jälkeen, laadimme vielä sopimukset toteutuneesta rekrytoinnista. Lopuksi kiitämme kaikkia hakijoita ja ilmoitamme heille, että rekrytointiprosessi on päättynyt.

Harkitsetko rekrytoinnin käynnistämistä?

Ota yhteyttä

Interim ja henkilöstövuokraus

Aina ei ole mahdollista palkata työntekijä suoraan omaan yritykseen. Me voimme tehdä sen puolestasi – meiltä saa eri alojen ammattilaisia Interim toimeksiantoihin ja pitkäaikaisiin vuokratyösuhteisiin!

Lue lisää henkilöstövuokrauksesta ››

Henkilöarvioinnit

Käytämme henkilöarviointeja rekrytointitoimeksiannoissa, coachingissa, tiiminkehityksessä sekä outplacement:issa.

Lue lisää henkilöarvioinneista ››